2-Onze Keuringen

Aankoopkeuring

Voor een potentiële koper is het goed om te weten hoe het gesteld is met de bouwkundige staat van de woning die hij/zij overweegt te kopen. Het rapport is gedetailleerd en geeft bovendien aan welke kosten voor onderhoud en/of herstel rekening dient te worden gehouden. Zowel op korte als lange termijn. Dat geeft de koper duidelijkheid en zekerheid. In bepaalde gevallen kan het Bouwkundig rapport zelfs van belang zijn bij de financiering van het eventuele achterstallige onderhoud en/of verbetering van de woning. Het is ook mogelijk om zonder zorgen een compleet aankoopbegeleidingspakket aan te schaffen, zie Handige Links.

NWWI Taxaties in combinatie met Bouwtechnische keuring

Wanneer u een taxatierapport door ons laat opstellen, weet u zeker dat u een deskundig en betrouwbaar oordeel in handen krijgt, want de vakbekwaamheid van onze gecertificeerde taxateur wordt permanent getoetst: Wij staan dan ook garant voor een onafhankelijke deskundigheid!

Tevens is onze gecertificeerde taxateur aangesloten bij het validatie instituut NWWI. Dat betekend dat taxatierapporten ten behoeve van een financiering met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) van dit keurmerk zijn voorzien.

Gezien de jarenlange ervaring in de bouwwereld hebben wij de benodigde kennis in het beoordelen van de onderhoudstoestand van een woonhuis of pand. Bovendien verzorgen wij voor u een bouwtechnische keuring (met NHG Rapportage) van het aan te kopen woonhuis.

Allianz, Argenta, Nationale Nederlanden/RVS, Westland Utrecht Bank hanteren werkgebieden.
Het Taxatiehuis West Brabant heeft de gebieden 60, 61 en 62.

Alle overige geldverstrekkers hanteren de 20 km straal:

Verkoopkeuring

Met het overhandigen van een Bouwkundig rapport laat de verkoper zien dat hij/zij open kaart speelt over de bouwkundige staat van de woning. Zo geeft de verkoper bovendien aan dat in de vraagprijs rekening is gehouden met eventuele kosten voor herstel. Eerlijkheid duurt het langst, zo worden kopers over de streep getrokken. Het Bouwkundig rapport zal zichzelf dan ook hier zeker terugverdienen.

Energielabel

Energie Prestatie Advies EPA

De grootte en de ligging van uw huis bepalen niet alleen het comfort en het plezier van uw woning. Ook isolatie, ventilatie en verwarming bepalen uw woongenot. Hoe energiezuiniger uw huis, hoe lager uw vaste lasten per maand zullen zijn. Het Energie Prestatie Advies (EPA) geeft gedetailleerd weer wat de mogelijkheden zijn om uw energiekosten te verlagen en uw portemonnee minder zwaar aan te tasten. Na een analyse van uw woonsituatie en van uw huis stelt de inspecteur een zorgvuldig opgesteld adviesrapport op, niet universeel dus, maar echt maatwerk.

Zijn Bouwkundige Keuringen Verplicht?

Het is wettelijk verplicht gebreken aan een pand dat u verkoopt te melden. Verborgen gebreken zijn daarin niet begrepen omdat die, ook voor de specialist, niet zichtbaar zijn en alleen geconstateerd kunnen worden na een gericht en/of gespecialiseerd onderzoek en metingen. Bouwkundige gebreken kunnen door de specialist worden beoordeeld. Hij kan inschatten wat de oorzaak en de omvang van het gebrek is en maakt een berekeningsschatting van de herstelkosten.

Vanaf 1 januari 2008 moet bij verkoop of verhuur van een woning VERPLICHT een ENERGIEPRESTATIE CERTIFICAAT  worden overlegd!

Het Rijk wil het woningdossier verplichten en het bouwkundig keuringsrapport zal hiervan een onderdeel zijn.